Sorkfeber

Antalet fall av sorkfeber har ökat främst i Västerbotten men även andra regioner har drabbats. Sorkfeber Nephropathia epidemica Sticktillbud och postexpositionsprofylax.


Pin On Halsa Tips

Sorkfeber smittar inte mellan människor.

. Region Västerbotten ser också en kraftig ökning av sorkfeber de senaste veckorna. Antalet fall av sorkfeber har ökat främst i Västerbotten men även andra regioner har drabbats. För översättningar välj först det svenska smittskyddsbladet och sen hittar du längst upp till höger vilka språk som det är översatt till.

Folkhälsomyndigheten ser likheter med det. Sorkfeber ökar och risk för större utbrott. Smittan överförs från sork till människa framförallt via inandning av damm som förorenats av sorkarnas.

Sorkfeber är en virussjukdom som sprids via skogssorkars urin eller avföring framför allt via direktkontakt eller om du andas in damm från en plats där sorkar har varit. Efter huvudtacklingen glädjebesked för Timrå. Tuberkulos tbc Tularemi Harpest Urinvägsinfektion nedre cystit Urinvägsinfektion övre pyelonefrit urosepsis.

I Sverige finns sorkfeber nästan enbart norr om Dalälven i Dalsland och i Värmland. Folkhälsomyndigheten ser likheter med det. Sveriges smittskyddsenheter har ett samarbete där Smittskydd Stockholm översätter smittskyddsblad för patient till annat språk.

Alva genomgick en könskorrigering för flera år sedan och äter hormoner sedan dess. Mest upp på stilla börs. TBE Tick borne encephalitis Toxiskt chock syndrom.

Men efter en flytt till Umeå nekades hon medicinen då hälsocentralen inte ansågs sig ha kompetens att.


Pin Pa Halsa Tips


Pin Pa Halsa Tips

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel